Lille Herbern Restaurant ligger på Lille Herbern

– en liten øy på utsiden av Bygdøy i Oslo.

 

Lille Herbern tilbyr en meny basert på sesongens råvarer, med hovedvekt på fisk og skalldyr. Mye av menyen har vi valgt å legge på kullgrillen som det skal være om sommeren!

 

Det er ingen steder som måler opp til Lille Herbern om sommeren.

 

Det er utrolig vakkert å se utover Oslos innseiling i varm sommersol, men våre stamgjester kommer like gjerne ilende når regn og vind pisker mot rutene.

Da er det kanskje tid for å lete litt i vår gode vinkjeller etter noe ekstra godt?

 

Vi har åpent hver dag hele sommeren – uten værforbehold!

 

 

HISTORIE

 

På Lille Herbern har det vært sammenhengende servering siden 1929.

Dette gjør restauranten til en av de eldste i Oslo!

 

I riktig gamle dager ble Lille Herbern benyttet som venteplass for skuter som skulle inn til Christiania for å losse og laste. Denne trafikken dannet grunnlag for et herberge (Herbern?) og serveringssted, som etter hvert holdt til i en stor sveitservilla på øya. Villaen var staselig, og den var tegnet av osloarkitekten Lars Backer i 1918, som et at hans tidligste prosjekter. Backer er nok i dag mest kjent for Ekebergrestauranten, men også Frogner kino, restaurant Skansen og Olympen restaurant.

 

Oslo Seilforening kjøpte Lille Herbern i 1926 – etter en langvarig prosess. Dermed kunne foreningen flytte fra Revierhavnen under Akershus Festing og ut på den staselige øya med en ruvende hovedbygning og et mindre hus med frukttrær, popler og syrinbusker. Det store huset brant ned i 1945, og restauranten flyttet da inn i foreningens klubbhus hvor den ligger i dag.

 

 

OM OSS

HVA SKJER?
SELSKAP 2018
SELSKAP 2018
MATMENYER
OM OSS
BESTILL BORD BESTILL BORD

LILLE HERBERN - Herbernveien 1, 0286 Oslo Telefon: +47 224 49 700  Mail: geir@lilleherbern.no

 

------------

Design av Frekk Strek

KONTAKT OSS

ÅPNINGSTIDER:

Vi har stengt for sesongen og åpner igjen

1. mai 2018.